Alex Matheson

Lite bakgrund …
Konceptet att använda Studio Art Glass med dekorativ hårdvara kom som ett resultat av ett personligt hemrenoveringsprojekt som Alex gjorde på ett badrum. Efter att ha gjort ett par duschdörrknoppar med Art Glass för glasdörr och installerat dem fick han många komplimanger och frågor om “var fick du dem”.

Efter att ha hört detta om och om igen bestämde han sig för att anlita sin tillverkningsbakgrund och började göra uppsättningar duschdörrknoppar och visade dem runt för återförsäljare. Mottagandet av produkten var överväldigande och snart insåg Alex att han behövde lägga till fler mönster och andra dekorativa hårdvaruprodukter. Att använda sig av många anslutningar i Art Glass-världen och söka efter nya för att göra nya mönster gjorde att designvalen kunde blomstra.

Genom att sätta sin kärlek till glaskonst och sin kunskap om att tillverka dekorativ hårdvara skapade han de första produkterna från sitt nybildade företag; Ut ur Blue Design Studio. Växer väldigt snabbt när nya produkter har utvecklats och nya mönster har lagts till, Out of the Blue Design Studio har blivit världsledande inom dekorativ hårdvara för Art Glass.