Global Affairs

1998 gjorde Annette Klein Bog sin hobby, att resa världen runt, till ett dagjobb. Hon startade ett grossistföretag genom att importera livsstilsprodukter, barnleksaker och hemtillbehör från Indien och Kina. Just nu består Global Affairs av ett team entusiastiska människor som utvecklar och producerar färgglada inredningstillbehör och barnleksaker.

Vad utvecklar / producerar vi?

Global Affairs-samling

Marije Couprie är vår egen designer, som ansvarar för att utveckla vår egen Global Affairs-samling.

Denna samling består huvudsakligen av gosleksaker (stickade, sydda och vävda tyger), mode- och hårtillbehör för barn och filtdekorationer.

Vi samarbetar också med ledande designers som Christian Borstlap. Han utvecklade konceptet för Plentimals, som marknadsförs och produceras av Global Affairs.

Efter att ha firat vårt 20-årsjubileum är vi stolta över att säga att vi nu säljer vår kollektion till återförsäljare över hela världen. Detta inkluderar små oberoende butiker, stora lager och hotell, men också kända museer som TATE Britain / Modern, Musée Fondation Louis Vuitton, Centre Pompidou, MOMA och Bauhaus.

Privat märke

Förutom att producera vår egen samling utvecklar vi även skräddarsydda produkter för kunder med egna märken (dvs. museer, utbildningsgrupper och djurparker). Antingen personaliserar vi föremål från vår egen samling (justerad design, egen logotyp och förpackning) eller guidar hela processen från ritbord till en slutprodukt med streckkod redo att säljas.

Exempel på private label-kunder är internationella museer som Van Gogh Museum, Musée D’Orsay och TATE Britain och återförsäljare som Dille en Kamille och WAAR-butikerna.

Licens

Tillsammans med våra licenspartners Mercis, Rubinstein och Van Gogh Museum utvecklar vi färgglada produkter baserade på kända personer och karaktärer som Van Gogh och Miffy och berättelser som The Mouse Mansion och The Daily Fable.

Produkterna är utvecklade med stor respekt för originaldesignerna, men å andra sidan ges ny mening och glans.

Var tillverkas våra produkter?

Våra leverantörer är baserade i Kina, Peru, Sri Lanka och Indien. De flesta av våra produkter är handgjorda. Vi arbetar med småskaliga producenter, främst ledda av kvinnor, som vi besöker regelbundet. Detta för att bygga och upprätthålla ett starkt arbetsförhållande, men också för att säkerställa en produktion enligt våra standarder: hållbar och en bra arbetsmiljö. Vi arbetar endast med certifierade leverantörer.